Light Vessel Race, Börje Nilssons Minnesregatta

 

 

 

 

 

 

Årets traditionella kappsegling bjöd på ett väder som man talade om att det förr i världen var normalt. Mycket vind och regn. Samtliga deltagare kom till start om änn lite olika.  
Vilka vägval seglarna gjorde kunde ses  på en storbildsskärm mitt i rondellen utanför hamnkontoret. Utöver vägval kunde även båtarnas inbördes placeringar upplevas. Calle och Philip skötte tekniken och refererade imellan musiksnuttarna. Länk till TracTrac http://www.tractrac.com/index.<wbr />php?page=eventpage&id=436

Plötsligt började några båtar segla mot målet utan att segla hela banan. Efter förtöjning visade det sig att lite olika saker skett. En båt skörade storen och när det var utrett så hade spinnackerfallet dessutom snott sig i toppen. En annan seglade in vatten i toaletten och visste inte om det kom via septiktanken eller direkt ur havet. Ytterliggare en var rädd för att segla itu och en tyckte att det gick mer sidledes än framåt.

Men vad gällde dem som fortsatte blev det en tuff övning och spänningen var stor både på land och till sjöss om hur det skulle sluta. Trots banans sträckning så gjorde  regnet att inget gick att se från land. Men till slut dök den första båten upp inför målgång efter 3 timmar och ca 40 minuter. Och det var en båt från FBK med Hans Thulin som rorsman. Tvåa i mål blev Hans Ekberg och trea blev Jan Sällström.
Nu är det inte så att ordningen i mål är helt avgörande utan tiderna skall korrigeras efterbåtarnas handicap och då blev ordningen en annan.

I klass 1 vann Mats Åbjörnsson, Ylva Selanders morbror, med Ylva och Jonathan Heimbrandt som gastar. Tvåa i denna klass blev Jan Sällström med sin golfspelande italienskspråkige gast

I klass 2 vann Hans Thulin med en mängd gastar, vi tror hela sex stycken. tvåa i klass 2 blev Hans Ekberg med dagens yngsta gast Ville 11 år.

Men det hela saken gäller, nämligen totalresultatet, avgjordes av klass 1 segraren Mats Åbjörnsson som seglade i det närmaste under ett släktkalas. Han tog därmed en inteckning i vandringspriset till minne av Börje NIlsson. Dessutom en navigator med fischfinder vilket är ett bra komplement till segling, att fiska från båten.

Prisbordet kom framförallt från två håll, Sea Sea i Limhamn och Koala Marketing.

Design: www.techstudio.se